So you have removed Exchange 2003 and when you run Exchange 2013 readiness check, 

this is the error message you got:

Error:
One or more servers in the existing organization are running Exchange 2000 Server or Exchange Server 2003. Installation can't proceed until all Exchange 2000 or Exchange 2003 servers are removed.
For more information, visit: http://technet.microsoft.com/library(EXCHG.150)/ms.exch.setupreadiness.Exchange2000or2003PresentInOrg.aspx

 

Solution:

Go to domain controller with ADSI Editor,

Connect to Configuration -> Services ->Microsoft Exchange -> Administrative Group -> First Administrative Group -> Servers -> Delete the 2003 server entry. 

 

Run the readiness check again, this time it works.

 

About Lei

I am an IT specialist with over 10 year experience - years on Automation, on-Premise or Azure.

I am happy to develop however never want be a full time developer. Only do what I have to do. If it has to be PowerShell,HTML, PHP, CSS, C#, VBS or JS, front end or backend, so be it, doesn't matter!

Spent years with Windows, SCCM, SharePoint, SQL and Exchange servers. For last several years, I have been actively working under On Premise > Azure environment.

THERE IS NO WAY BACK!!!

Current Certificates:
    Microsoft® Certified-
  • -Enterprise Administrator
  • -Database Administrator
  • -SharePoint Administrator
  • -Administering and Deploying SCCM 2012
Red Hat Certified Technician
ITIL V3 Foundation - Practitioner

Working on Azure Certificates now and hopefully they can stop upgrading their questions one day! GIVE ME A BREAK!

Contact Lei

Name *
Email *
Comments *

Traffic since 10/08/2016

Today45
Yesterday83
This week669
This month1965
Total416325

Visitor Info

  • IP: 54.163.210.170
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

2
Online

2017-12-17

Login